Son yıllarda gelişen teknoloji ile birlikte insanlar gıdalar hakkın da bilinçlenmiş hangi ürünün içerisinde ne var gıda üzerinde bulunan etiketlerde neler yazıyor? Bunlar sağlığa yararlı mı zararlı mı çocuk beslenmesi üzerindeki etkileri nedir? Bu soruların hepsini sorar cevapladıktan sonra ürünü satın almaya başlar oldular. Elbette bütün bunlar yapılması gerekenler olup hayatımız da yerini sağlamlaştırdı. Gelişen teknoloji hem doğal ürünlerin yapısında değişiklikler yaptı hem de doğal ürüne ulaşabilirlik zorlaştı.
Başta obezite olmak üzere diyabet, kalp rahatsızlıkları, kabızlık, kolesterol gibi sorunların hayatımız da artmasına sebep oldu. Üreticilerde bu sebeplerden dolayı yeni ürünler üretmek ve müşteriyi dinlemek zorunda kaldı. Bütün üretici –tüketici istekleri doğrultusun da yulaf; zengin lif içeriği yapısında buluna b-glukan ve aminoasit çeşitliliği gibi özellikleri ile bu ihtiyaca cevap verebilen önemli bir gıda maddesi olarak hayatımıza girmiştir.
Peki, son zamanlar da sıkça karşımıza çıkan yulaf nedir?
Buğdaygiller ailesinden olan boyları 50 ile 150 santimetreye kadar uzayabilen otsu bir tahıl bitkisidir. Yulaf tanelerinden yulaf ezmesi ve hayvan yemi yapılır. Yulaf, büyük çoğunlukla bisküvi, pudif ve yulaf ezmesi olarak tüketilir. Özellikle kahvaltı öğünlerindeki diyet menülerinde yulaf ezmesi sıklıkla tercih edilmektedir. Yulafın yoğurt, süt ya da sade ılık su ile karıştırılarak çeşitli şekillerde tüketimi de mevcuttur. Tanım olarak baktığımız zaman,
Yulaf; yulaf kepeğinin temizlenip yıkandıktan sonra kurutulup ezilmesi ile elde edilen una yulaf ezmesi denir. Yulaf ezmesi lif, protein, demir, magnezyum, potasyum, selenyum, folat,B1,B2 omego-3 gibi yağ asitleri gibi besin maddelerinden oluşan sağlığa yararları oldukça fazla olan bir besindir.
Yulafın faydaları nedir?
             b-glutan sayesinde kolesterolün düşmesine yardımcı olur
             Yapısın da bulundurduğu antioksidan ve fitokimyasallarla bazı kanser türü hastalıklardan koruyabilir.
             Stres ve uykusuzluğa uyum sağlar
             Metabolizmayı düzenler
             Mide ve bağırsak bozukluklarını giderir
             Kan şekerini dengeler
             Vücuda tokluk hissi verir ve diyetlerde kullanılır
             Sindirime yardımcı olur
             Çok değerli proteinler içerir
             Troid sorunlarını önler
             En iyi enerji kaynaklarından biridir.
Bu bilgiler ışığında herkesin evde kolayca yapabileceği hem tatlı yemek hem de az kalorili kolay, az yağlı ve çok lezzetli yulaflı kurabiye tarifi sizlerle 
 
 
 
Çikolatalı yulaflı kurabiye
Malzemeler:
Bir yemek kaşığı damla çikolata
4 adet ceviz
3 yemek kaşığı yulaf ezmesi
2 adet olgun muz
Yapılışı:
Muzu çatalla ezdikten sonra diğer malzemeleri ekleyerek yoğuralım. Daha sonra şekil vererek 180 derecede 20 dakika pişirelim 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.