Lezzetle gelen sağlık
Kayseri’de dededen kalma mesleği devam ettiren Mehmet Çadırcıoğlu, kelle paçanın doğal bir antibiyotik olduğunu söyledi. Kelle paçanın tarifini veren Çadırcıoğlu, “Kelle paçanın yapılışı fırınlarda susuz şekilde ortalama 12-14 saat pişer. Bu işin aslı Sivas’tır ama dedem sağ olsun oradan zamanında bir usta getirmiş. Burada da yaygınlaştı. Kelle-paçamız popülerdir” dedi.
Kelle paçanın faydalarından bahseden Çadırcıoğlu, “Doğal antibiyotik kaynağıdır. Hitap ettiğimiz kesim yaşlı bir kesim olduğu için hastalanmaları çok az oluyor. Kırık çıkık için gelen oluyor. Hastanelerden teşvikle gelen oluyor. Kendisi zaten kuvvetli bir yiyecek. Kemiğin ilik suyundan yaptığımız için doğal antibiyotik oluyor. Ayrıyeten sarımsak ve sirke var. Bunlarla da birleşince hastalığı unutuyorsunuz” şeklinde konuştu.
Vatandaşların daha çok kış mevsiminde kelle paça için geldiklerini ifade eden Mehmet Çadırcıoğlu, “Yazın havanın sıcak olması nedeniyle işlerimiz biraz düşer. İşlerimiz daha çok kış mevsiminde oluyor” ifadelerini kullandı.
İHA
 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.