• Haberler
  • Gündem
  • Kayseri'nin En Büyük Camisinin Kaba İnşaatı İhaleye Çıktı

Kayseri'nin En Büyük Camisinin Kaba İnşaatı İhaleye Çıktı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Etüt ve Projeler Dairesi Başkanlığı, Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi içinde inşa edilecek olan Kartal Cami'nin kaba inşaatı için ihale sürecini başlattı. Bu cami, Kayseri'nin en büyük ibadethanelerinden biri olma özelliğini taşıyacak.

İhaleye dair yapılan açıklamada, "Kartal Camii Kaba İnşaatı Yapım İşi"nin 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu'nun 19. maddesine göre açık ihale usulü ile gerçekleştirileceği belirtildi. Tekliflerin yalnızca elektronik ortamda EKAP üzerinden alınacağı vurgulandı.

İhale, 28 Temmuz 2025 tarihinde Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin 3. katındaki 307 nolu odada yapılacak. Cami inşaatı, 13 bin metrekarelik bir alan üzerinde yükselecek ve sadece temel inşaatının maliyetinin yaklaşık 75 milyon lira olması bekleniyor. Önceki ihale şartlarına göre, 19 bin 300 metreküp beton, 1,765 ton demir ve 100 bin metreküp kazı ve nakil işlemleri için teklif verilmesi istenmişti.

Bu projenin, Kayseri'nin dini ve sosyal yaşamına önemli katkılarda bulunması hedefleniyor.

Yorumlar 1
Faruk tınaz 25 Haziran 2025 12:36

Şu "en büyük" takıntısından vazgeçin, camiyle hava atmayı bırakın. Camilerin içini neden dolduramıyoruz,buna kafa yorun artık. İnsanların imani ve ahlaki noktada ciddi problemlerinin olduğu, namaz kılan insan sayısının azlığı ki bunun yanında namazı camide kılan kişi sayısının bunun 10da 1 'i bile olmadığı Şu ortamda külliyen israf, gereksiz bir yatırım. Allah idarecilere basiret versin.

Bakmadan Geçme

Kayseri Gündem - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!
WhatsApp İhbar Hattı
0533 704 84 10
ÇEKİN, GÖNDERİN, YAYINLAYALIM!