KÖŞE BAŞI

Rıfat Yörük ve Bünyamin Gültekin'in hazırladığı "Köşebaşı" bu hafta da meselelere farklı bir bakış açısıyla yaklaşıyor.



Tüyocumuz diyor ki!


Olgunharputlu'ya kimler baskı yapıyor?


Kayseri'deki ticaret erbaplarından bir kısmı KTO seçimlerinde aday olan isimlerin kendilerini temsil etmediğini düşünüyordu. Bu nedenle MÜSİAD Kayseri Şube Başkanı Nedim Olgunharputlu'nun aday olması için ikna etmeye çalışıyorlardı. Olgunharputlu bu yoğun talebe daha fazla direnç gösteremeyeceğini anlayınca adaylığını açıkladı. Basın toplantısı ile duyurduğu adaylığı sırasında birçok STK temsilcisi de yanında saf tutarak destek vermişti.

Arayış içerisinde olan birçok ticaret erbabı da aradığı ismi bulmanın sevincini yaşadı. Ancak Olgunharputlu'nun aday olacağını duyan bir kesimin buna köstek olmaya çalıştığı ve adaylıktan çekilmesi için baskı uyguladığı öğrenildi. Siyasi baskılar yüzünden adaylığını açıkladığı sırada yanında yer alan birtakım STK temsilcilerinin ise geri adım atmaya başladığı gelen bilgiler arasında.

Umarız yoğun baskılar üzerine adaylığını açıklayan Olgunharputlu, yine gelen yoğun baskılar ile adaylıktan vazgeçmez. Çünkü bu durum, her geçen gün şaibeli oda başkanları ile anılan Kayseri ticaretine büyük zararlar verir. Olması gereken, aday olmak isteyenlerin önünü açarak seçimi ticaret adamlarına yani işin sahiplerine bırakmak…




DİL YAREMİZ


Vekilin dili sorunlu


Birçok vekilimiz gibi AK Parti Kayseri Milletvekili Hülya Atçı Nergis'in de Türkçesi sorunlu. Sosyal medyadaki hesaplarını incelediğimiz sayın vekil imla kurallarını sık sık ihlal ederken, bir tweetinde Müslümanların kutsal ibadeti 'hac' yerine 'haç' yazması dikkat çekiyor.
Nergis, 'halk ile bayramlaştık' gibi soğuk bir cümle de kullanarak tek parti döneminin 'halk plajlara hücum etti, vatandaş denize giremiyor' anlayışını çağrıştırıyor.




En güzel sloganlı etkinlik

'Haydi hanımlar! Kaynatmaya var mısınız?' Talas Belediyesi'nin düzenlemiş olduğu geleneksel salça günleri işte bu güzel slogan ve afişinde göreceğiniz nefis bir görselle başladı. Cumartesi günü açılışı yapılan bu güzel ve özel etkinlik yaklaşık üç hafta sürecek. Türkiye'de ilk defa geçen yıl başlatılan bu organizasyondan 1.150 aile istifade etmişti.

Sloganın özellikle altını çizdim. Malum 'kaynatmak' burada iki anlamıyla birlikte kullanılmış. Hem salça kaynatmak hem de konuşmak, sohbet etmek… Malum hanımlarımız sohbeti, ehh biraz da dedikodu yapmayı yani kaynatmayı biz erkeklerden çok daha fazla severler. Tahmin ediyorum, salça kaynatırken birbirleriyle sohbet etmek daha tatlı, daha başka oluyordur.

GÜNÜN ÇİZGİSİ TURGUT YILMAZ




Bakmadan Geçme