Sanayide kr adaletsizliği var
Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan, Orta ölçekli ve küçük firmaların da pazardan gerekli paylarını alması gerektiğini belirterek "Bugün marketlerde bir üreticinin kazandığı paraya bakın, bir de satıcının kazandığı paraya bakın. Kar adaletsizliği var. Bu sanayide de var. Üretici para kazanmakta zorlanıyor. Bunu da kontrol mekanizmalarının devreye girip kontrol etmesi lazım" dedi.
ORAN PROJELERE 17 MİLYON TL DESTEK VERECEK
ORAN Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Kamil Taşcı da, Kayseri'nin girişimci bir şehir olduğunu söyleyerek, 'Geldiği günden beri ajansımıza verdiği desteklerinden dolayı başkanımıza çok teşekkür ederim. Başkanımız harika ve sanayicilerimiz çok iyi. Kayseri zeki, sanayici ve girişimci bir kent. Bu kent için çalışmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Kayseri kimliği olan bir kent. Dünyada ilk fuarın yapıldığı ve tıp alanında ilk medreseye sahip bir yer. Kayseri, binlerce yıllık bir kültürü olan kent yani dün kurulmuş bir kent değil. Kayseri'nin çok ciddi bir kurumsallığı ve potansiyeli var. Biz kalkınma ajansı olarak bunu desteklemek istiyoruz. Kayseri'de bazı alanlarda geliştirilmesi gereken hususlar var. Elde ettiğimiz ihracat miktarları gayri safi bölgesel alanlarda ki miktarı gerçekten çok düşük düzeyde. Kayseri için bu coğrafya avantajını değerlendirmemiz lazım. Haritada Hatay hattına bir çizgi çizdiğimiz zaman Doğu Türkiye ve Batı Türkiye olarak ikiye ayırabilirsiniz. Burada yaklaşık 685 milyar doları Batı Türkiye üretiyor. Geri kalan yaklaşık 180 milyar doları da geri kalan 50 tane ilimiz üretiyor. Bu haritada gerçekten Türkiye'de batı ve doğu kırılımını açıkça ortaya koyan bir haritadır. Burada bizim ilimizde Doğu değil, batıda yer alan bir ilimiz' ifadelerini kullandı.
Taşcı ayrıca, 'Mali destek programları kapsamında 2014-2015 yılları arasında yaklaşık 56 milyon TL tutarında ki proje bedeli tuttu. 78 projeye destek verdik. ORAN Kalkınma Ajansı olarak bugüne kadar 92 milyon TL destek vererek yaklaşık 200 milyon TL tutarında ki kaynağı harekete geçirdik. Bu çok önemli bir miktardır. 2016 yılında mali destek programları kapsamında 17 milyon TL destek vereceğiz. Burada gelişen sanayi destek programımıza 8.5 milyon TL ayırdık. En fazla desteği buraya ayırdık' diye konuştu.