Doğal ortamı muhafaza etmeliyiz
Tabiat Varlıkları Koruma Genel Müdürlüğü çalışmaları hakkında bilgi veren Bakan Özhaseki, "Bakanlık olarak, doğal ortamı muhafaza etmeye memuruz. Özel Çevre Koruma Bölgeleri, Doğal Sit Alanları ve Tabiat Varlıklarımızı koruyoruz" dedi.
'Tüm Canlılara Karşı Kalbimizde Merhamet Ve Sevgi Var'
Bakanlık olarak temel anlayışlarının; 'Doğa insan olmadan da yaşar; ama doğa yok olduktan sonra insan yaşayamaz.' Tüm canlılara karşı kalbimizde merhamet ve sevgi var. Canlı yaşamının devamı için vazgeçilmez olan biyolojik çeşitliliği titizlikle koruyoruz. Doğal, tarihi ve kültürel değerlerimizin sürdürülebilirlik anlayışı içerisinde yönetilmesini sağlıyoruz. Aziz milletimizin sağlıklı ve temiz bir çevrede yaşamasına büyük ehemmiyet gösteriyoruz diyen Bakan Özhaseki,'9 milyon 648 bin 790 hektar gibi muazzam bir korunan alana sahibiz. Datça-Bozburun'dan Kaş-Kekova'ya, Gölbaşı'ndan Saros Körfezi'ne, ülkemizin 16 noktasındaki Özel Çevre Koruma Bölgeleri'ne hizmet veriyoruz' dedi.
'İki Bin Dört Yüz Otuz Doğal Sit Alanımız Var'
Doğal güzellik anlamında dünyanın en zengin ülkelerinden biri olduklarının altını çizen Bakan Özhaseki, 8 bin 690 Anıt Ağacımız, 234 Mağaramız, 2430 Doğal Sit Alanımız var.
Doğa bekçi ile değil, sevgi ile korunur. Doğa sevgisi ve bilimsel tecrübesiyle öne çıkan uzman bir ekibimiz var. Merkezde 15 kişilik bir komisyonla, taşrada 21 ilde 29 adet Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonları'yla çalışıyoruz' dedi.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, 'Çevre bize çocuklarımızın emaneti. Korunan alanlarda, çevre değerlerinin korunarak gelecek nesillere devredilmesi en büyük gayemiz Doğal Sit Alanlarının Yeniden Değerlendirilmesi Projesi'ne 21 farklı bölge ve Tuz Gölü'nde devam ediyoruz. Mogan Gölü Dip Çamurunun Temizlenmesi İşbirliği Protokolü'nü imzaladık. İkinci inceleme çalışmasını 9 Ağustos 2016'da tamamladık. Belek, Patara, Köyceğiz-Dalyan, Fethiye-Göcek, Göksu Deltası'nda Deniz Kaplumbağaları'nı koruma ve izleme çalışmalarını sürdürüyoruz. Foça'da Akdeniz Foku, Gökova'da Kum Köpek Balığı koruma ve izleme çalışmalarını sürdürüyoruz' dedi.
Kurumsal Haber