KAYSERİ ÇARŞISI KAPATILIYOR
Büyükşehir Belediye tarafından Çarşıiçi'nin üstünün kapatılarak adeta dev bir AVM'ye dönüştürülmesi ve gece de açık olması için başlatılan girişimlerde sona gelindi. Proje tamamlandığında çarşının yeniden eski canlılığına kavuşacağı belirtiliyor. Projeye bölge esnafı da destek vererek Çarşı'ya canlılık geleceği ve işlerin artacağı yönünde olumlu kanaatte bulunuyorlar.
Kentimizde ticaretin kalbi olarak bilinen Kale arkasındaki Çarşı içinin eski canlılığına kavuşturularak adına yakışır hale getirilmesi için harekete geçen Büyükşehir Belediyesi'nin başlattığı projede sona gelindi. Önümüzdeki günlerde ihaleye çıkacak olan projenin yaz ayları başında temelinin atılması bekleniyor.
Çarşıya yeni bir hüviyet verilmesi ve yeni bir tarz belirlenmesi için başlatılan çalışma dahilinde üstünün kapatılması ilk sırada yer alıyor. Ayrıca bina cepheleri ve zeminler yenilenerek, caddelere yeni ve modern kent mobilyaları konulacak. Bunun yanı sıra Sultanhamam Caddesi tamamen yeme içm mekanı haline dönüştürülecek.
Eylül 2015'te gündeme gelmişti
Daha önce 2015 yılında ilk kez gündeme gelen proje için Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, söz konusu bölgeyi gezerek esnaflarla görüşmüş ve olumlu tepkiler almıştı.
Esnaflar da olumlu karşıladı
Çarşı içi projesine esnaftan da destek geldi. Bölge esnafı hayata geçirilecek proje sayesinde canlılık geleceği ve işlerin artacağı yönünde olumlu görüş belirttiler.
Haber-Foto: Ramazan KARAKUŞ