Bayramın tatlı telaşı başladı
Kayseri'de Ramazan bayramına sayılı günler kala şekercilerde yoğunluk yaşanıyor.
Şeker alırken dikkat edilecekler hakkında bilgiler veren Çarşıbaşı, 'Havalar sıcak gidiyor. Çikolata alındıktan sonra çok sıcakta kalır ve eve gittiğin de vatandaş 'Ben bu çikolatayı buzdolabına koyayım' derse yanlış yapmış olur. Sadece serin bir yere koymaları gerekiyor. Dolaba da koyacak olursa 15 dakika durduktan sonra hemen çıkarmaları gerekiyor. Satın alınırken de, buğulanmış ve parlaklığını kaybetmiş bir çikolata ise kesinlikle satın alınmasını tavsiye etmiyorum. Bunlar beklemiş ya da soğuk veya sıcağı yemiş bir çikolatadır. Şekerler ise sertleşmiş olur. Havalar sıcak olduğu için şekerler zaten yumuşuyor' şeklinde konuştu.
İHA