Erdoğan, Müslümanlar için çok şey yaptı
Kayseri'de bir takım ziyaretler gerçekleştiren Fildişi Sahilleri'nden Şeyh Abdulaziz Sarba, İlim Hikmet Vakfı'nda vakıf üyeleriyle bir süre sohbet etti. Sarba'ya Yakın zamanda Fildişili Müslümanların Başbakan Erdoğan için ettiği duanın nedeni soruldu. Sarba ise bu soruya 'Erdoğan, Müslümanlar için çok şey yaptı' cevabını verdi.
Fildişi Sahilleri'nden Şeyh Abdulaziz Sarba, Muradiye Vakfı'nın misafiri olarak geldiği Kayseri'de Fildişi Sahilleri'nden gelip Kayseri'de öğrenim gören öğrencilerin durumunu ve yapılan İslami çalışmaları görmek ve bilgi alışverişinde bulunmak için bir takım ziyaretler gerçekleştirdi. İlim Hikmet Vakfı'nı da ziyaret eden Sarba, burada vakıf üyeleriyle bir süre sohbet etti. Vakıf üyeleri Fildişi Sahilleri ile ilgili merak ettikleri konuları Sarba'ya yöneltirken, Sarba'da sorulan sorulara cevaplar verdi.
%70'i Müslüman olan ülkeyi, %40 gösteriyorlar
Sordukları sorularda ülkenin siyasi ve sosyal yapısını öğrenmek isteyen vakıf üyelerine, Abdulaziz Sarba ülkesi hakkında bilgiler verdi. Sarba, verdiği bilgilerde ülke nüfusunun 24 milyon olduğunu ve Endülüs Emevileri döneminde İslam ile tanıştıklarını söyledi. Şuanda Ülke nüfusunun %70'inin Müslüman olduğunu ancak Avrupa'nın bu oranı %40'larda gösterdiğini kaydetti. Yönetim şeklinin ise Türkiye ile benzerlikler gösterdiğini kaydeden Sarba, Cumhurbaşkanlarının Müslüman, başbakanlarının ise Hıristiyan olduğunun bilgisini verdi. Resmi dillerinin Fransızca olduğunun bilgisinin veren Sarba, bunun yanında 50'nin üzerinde konuştukları kabile dillerinin olduğunu aktardı.
'Erdoğan Müslümanlar için çok şey yaptı'
Sarba, diğer Afrika ülkelerinde yaşanan iç çatışmaların kendi ülkelerinde yaşanmadığını söyleyerek; '15 yıl önce çatışma dönemi sona erdi. Şuanda hiç kimse çatışma halinde değil' ifadelerini kullandı. Türkiye'nin kendi ülkelerinde nasıl göründüğü sorusuna olumlu cevaplar veren ve özellikle Başbakan Erdoğan'ın Müslümanlar için çok şey yaptığını belirterek; 'Türkiye'nin İslam coğrafyasının liderliğine geçmesi gerekiyor. Afrikalılar, Türkiye'deki Müslümanlardan çok memnun. Fildişi Sahilleri'nde kılık kıyafet üzerinden insanların dini ölçülüyor. Türkiye'de böyle değil' şeklinde değerlendirmelerde bulundu.
Haber/Fotoğraf: Bünyamin Gültekin