1 gün bile çalışan tazminat alacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu Kıdem Tazminatı Fonu ile ilgili çalışmaların sürdüğünü belirterek 'Amacımız bir gün bile çalışanın karşılığını fon hesabında görmesini sağlamak' dedi.

  Çalışma ve Sosyal güvenlik Bakanı Soylu, Kıdem Tazminatı Fonu ile ilgili çalışmaların tüm sosyal tarafların katılımıyla yapıldığını, maksatlarının bir gün bile çalışanın tazminatını almasını sağlamak olduğunu söyledi. Söz konusu fonla ilgili bilgi veren Bakan Soylu, geldikleri noktayı "Henüz dosyanın kapağını açtık" cümlesiyle özetledi. Bu konuda kapsamlı bir çalışmanın bakanlıklar, kurumlar ve tüm sosyal taraflarla sürdüğünü belirten Soylu, şu bilgileri verdi:

 "Bu konuda maksadımız bir gün çalışanın bile karşılığını fon hesabında görmesini sağlamak. Halen çalışanların yüzde 86'sı tazminatına ulaşamıyor. Geçen yıl 14 milyon çalışan buna karşılık da 18 milyon çıkış bildirgesi geldi. Fon ile tazminata güvence gelecek. Mevcut haklardan geri gidilmeyecek. Kıdem tazminatını işçi ile işveren arasında bir tehditleşme unsuru olmaktan çıkaracağız. Kıdem tazminatı fonu çalışma hayatına güvence getirecek. Hem işçi hem de işvereni koruyacak." Haber Merkezi
 

Bakmadan Geçme