HACILAR, KONUT İSTİYOR

Yaklaşan 30 Mart yerel seçimler öncesinde Hacılarlı vatandaşların sıkıntılarını ve beklentilerini dinledik. Vatandaşlar sözbirliği etmişçesine eski konutların yıkılıp, yerine yeni konutların yapılması gerektiğini belirttiler.

Yaklaşan yerel seçimler öncesinde Kayseri Hacılar İlçe’sinin nabzını yokladık. 30 Mart sonrasında gelecek yeni belediye başkanlarından neler beklediklerini sorduk. Hacılarlı vatandaşlar, sözbirliği etmişçesine eski konutların yıkılıp, yerine yeni konutların yapılmasını istediklerini söyledi. Hacılarlı’nın ikinci isteği ise ilçenin canlılık kazanarak göçlerin önüne geçilmesi. Sağlık ve çeşitli konulardaki isteklerini yine gazetemiz aracılığıyla dile getiren Hacılarlı vatandaşların istekleri şöyle;

Turgut Fidan: Esnafı kalkındıracak projelerin hayata geçirilmesi gerekiyor. Hacılar’da çok fazla zengin var. Ama bu zenginlerin çok faydasını görmüyoruz. Biz Erciyes’ten gelen suyu kullanıyorduk ve bu su Türkiye’nin en temiz sularından biriydi. Ama şimdi bizim suyumuz Alparslan’a gidiyor. Sudan dahi yoksun kaldık. Çok göç veriyoruz. Ama biz göç veren değil göç alan bir ilçe olmak istiyoruz.

Hamdi Andaç: İlçemizde sosyallik adına hiç bir şey yok. Tam teşeküllü bir sağlık ocağının olması gerekiyor. İlçedeki eski yapıların yıkılarak yerine yeni konutların yapılmasını istiyoruz.

Mustafa Nalbant: Yollarımız ve kaldırımlarımız çok dar. Çöp Kamyonunun uğramadığı yerler var. Ama bu kişilerden yine de çöp vergisi alınıyor. Çarşımız yok.

Halit Karagöz: TOKİ’nin öncelikle buraya el atması gerekiyor. Hacılardan göç edenlerin geri gelmesi gerekiyor. Buradaki esnaf kan ağlıyor. Burada canlılık olması için Tekire giden yolun Hacılardan geçmesini istiyorum. Bir Penisilin için şehre gidiyoruz. Bu nedenle tam teşekküllü bir sağlık ocağının da olması gerekiyor.

Mustafa Özel: Buraya TOKİ gelmedikçe herhangi bir hareketlilik olmaz.

Duran Sümer: Hacıların en büyük sıkıntısı Konut. Erciyes Dağı’nın Hacılar pisti dünyanın en önemli 3. En uzun 1. Pisti. Ama biz bu pistten istediğimiz gibi fayda sağlayamıyoruz. Hisarcık ve Kıranardı bize göre Erciyes’ten daha fazla yararlanıyor. Burada bir adaletsizlik var. Ne bir gençlik merkezimiz ne de bir mesire alanımız var.

Ahmet Duran Sümer: İlçemiz sosyallik açısından çok geride. Buraya en azından bir Yüksekokul açılırsa belki canlılık sağlanabilir. Bu canlılık ile birlikte hem Hacılar halkı hem de Hacılar esnafı kazanç sağlayabilir. Parklarımız yok.

Yalçın Fırtına: Gençler kötü alışkanlıklara başladılar. Sonlarını iyi görmüyorum. Geçenlerde 3. Sınıf öğrencisi bir çocuk benden sigara istedi. Çok şaşırdım.

Haber/Fotoğraf: Bünyamin Gültekin

Yorumlar 2
m.ali 12 Şubat 2014 09:29

toki gelmeden olmaz ....hacılarda konut seferberliği olmalı yollar genişlemeli..lüks siteler yapılarak hacılara geri dönüş şart hacılarda sanayi sitesi şart mezarlık ve cami çevresine el atılmalı iş merkezi yapılmalı

hacılar 11 Şubat 2014 12:03

hacılar da çok kat müsadesi açılmalı erkilet talas germirden farkımız nedirki hacılarda 3 kattan fazla musade yok bu en acil konu 2 .si kentsel dönüşüm 3,sanayi sitesi çok acil 4 hacılarda imar haritası gözden geçirilmeli parselleşme yaygınlaşmalı erciyes ve hacılar yolu genişlemeli.sanırım sn haseki bu müjdeleri verecektir....

Bakmadan Geçme

Kayseri Gündem - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!
WhatsApp İhbar Hattı
0533 704 84 10
ÇEKİN, GÖNDERİN, YAYINLAYALIM!