Pastırma ve sucukçuları 'kurban' vurdu
Kayseri'de pastırma ve sucuk satışı yapan Bekir Çatalbaş, Kurban Bayramı'nın ardından işlerinde düşüş olduğunu söyleyerek, "Kayserililer kendi sucuklarını kendi yaptı" dedi.
Kurban Bayramı'nın ardından dünya genelinde pastırma ve sucuğu ile ünlü olan Kayseri'de pastırma ve sucuk satışları azaldı. Kesilen kurbanların etleri ile Kayserililerin kendi sucuk ve pastırmalarını kendilerinin ürettiğini söyleyen esnaf Bekir Çatalbaş, "Bayramının işlerini etkilediğini vurgulayarak “Kayseri’de özellikle Kurban Bayramından sonra vatandaşların genellikle evlerinde sucuk ve pastırma yapmaları bizim işlerimizi etkiliyor. Şuanda işlerimiz durgunlaştı. İnsanlar kurban etlerinden sucuk ve pastırmalarını yapıyorlar. Bu yüzden işlerimizde bir sakinlik oluyor. Bu bir buçuk ay sürüyor. Kurban etinden sucuk yapıldığı için bu insanlara bedavaymış gibi geliyor ama aslında evde yapılan sucuğun maliyeti bizim sattığımız sucuktan biraz daha yüksek oluyor" dedi.
Evde yapılan sucuğun maliyetinin daha fazla olduğunu kaydeden Çatalbaş, "Evdeki sucuğun maliyeti bizim sattığımızdan 10 TL daha fazla oluyor ama onu kimse hesaplamıyor. İnsanların et kesmelerine rağmen etin fiyatı şuanda yüksek durumdadır" ifadelerini kullandı.
Bakmadan Geçme
Sarımsaklı Barajı Mesire Alanı Yenilendi: Doğa Dostu Cazibe Merkezi
Kayseri’de Afet Bilinci İçin İmamlarla El Ele
2.Etap Yeşilyurt Oto Sanayi Sitesi'nde Kura Heyecanı
Avrupa’da Kayserili Gücü: AKİB Yeni Üyelerini Bekliyor
Kayseri dahil 28 ilde FETÖ operasyonu: 76 şüpheli yakalandı
Yazar Recep Bulut, “Teknolojinin ilerlediği bu çağda, kitapların ilgi görmesi beni memnun ediyor”
WhatsApp İhbar Hattı
0533 704 84 10
ÇEKİN, GÖNDERİN, YAYINLAYALIM!