İsmail ARSLAN

Engel asla mani değil

İsmail ARSLAN

Corona ile mücadelede yerli aşı  piyasaya çıkana kadar, madem okulları da açacağız, yöntem şu olmalıdır.  Günlük 100000 test, vakayı yakala, hastayı izole ve tedavi et.
--
Parti ve particiliği kutsayan kafaların bu ülkede yerli ve milli bir nizam kurgulayabilmeleri imkansızdır. 
Toy odaklı olmayan, ihtiraslı insanların heveslerini tatmin için ortaya konulmuş parti mantalitesi terk edilmeden de kimse bu topraklarda yerli bir yönetimden bahsetmesin.
Particilik birlik ve beraberlik için kanserdir ve ülkemiz maalesef son devre kanser hastasıdır ve tabip sanılanlar da esasta kanser yayıcılardir.
--
'Devletin büyüklerine dil uzatma. Hataları olursa onlara aittir. Senin tutu­mun, emirlere uymak, düzeni bozmamak olmalı. Eğer tenkit edeceksen, sıfatı tenkit et, öze dokunma. Methedersen, her ikisini de methet.
Muhyiddin İbni Arabi Kuddise Sirruh'
Bu yazıyı yıllar önce face'de görünce, muktedirin tarikatlara neden bel bağladığını, devleti niye onların müritleri ile doldurduğunu daha bir idrak etmiştim. Kötüniyetliler tarafından devlet ajanlığını kutsamak, ilahileştirmek, kör itaati ibadet kıvamında sunumlamak hiç makbul görülmez mi?
Sene oldu 2020 ve artık nerede ise, yamuk yapan devlet ajanına kalben buğz etmek bile ayıp kabul edilir hale geldi.
Kötüye gidiyoruz dolu dizgin, hayr ola.
-- 
Aklı hakkaniyete ermez mevzuat düzenleyicileri!
Bendeniz sağ taraftan felçliyim ve bu felç sebebi ile epilepsi hastasıyım aynı zamanda. Araç alımında engel oranı %90 altında olan engellilerin özel tertibatlı araç olması ve kendileri aracı kullanmaları şartı ile vergi bağışıklığından yararlanabileceklerini öngörmüşünüz. Bendenizin engel oranı % 81. Yani bana diyor ki mevzuat, sen özel tertibatlı araç al, vergi bağışıklığından faydalar, bre aklı ermez, bendeniz bir kriz geçirsem araba kullanırken, 10 20 kişinin ve kendi ölümüme vesile bir kaza yapsam, sizin tüm şeyhleriniz birleşse sizi ve beni Allah indinde aklayabilirler mi?
Adam gibi düzenleme yapın, engeli araç kullanmaya mani olanlarla olmayanları ayırın ve makul işlere imza atın.
--
Münazara, hak ortaya çıksın amaçlı değil de muhatabı yenmek amaçlı ise, cahil kavgasıdır.

İnsan, gayrındaki yaşamlara rahatsızlık vermemeyi becerdiği ölçüde medenidir. Mailis Nalars
--
Engel asla mani değil hakikaten,  40 yaşında af ile dönüş yaptığım Ankara Ün. Hukuk Fakültesi maceramda 44 yaşında geçirdiğim sağ felç sonrası son sınavıma doktorum riskli bulmasına rağmen felçli olarak girdim ve mezuniyetten hemen sonra felçli olarak aktif staj yaptım ve halihazırda halen %81 engelli olarak vergi hukuku alanında çalışan serbest avukatım. Hayat şöyle zor, böyle dardayım filan geçin bunları ve bir imkan kovalayın. Allah gayretleri boşa çıkarmaz.
 
 
 

Yazarın Diğer Yazıları