Kayseri hep yanımızda oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, birçok bakan ve milletvekili ile Kayseri'ye geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindeki heyet 'Kayseri Ticaret Odası 120. onur yılı' programına katıldı.

 Erdoğan, “Kayseri mücadelemizde hep yanımızda oldu. 2002’den beri vesayet rejimine, teröre, paralel yapıya karşı mücadelemizde hep destek verdi” dedi.
Erdoğan daha sonra Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş’ın oğlu Hakan’ın Flamingo de Luxe Tesisleri’ndeki düğününe iştirak etti.

 Ankara Kayseri’ye taşındı

Cumhurbaşkanı heyetinde Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Başbakan Başdanışmanı Ahmet Doğan, Kayseri milletvekilleri, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu gibi isimler dikkat çekti. Saat 18.00’da Kayseri Erkilet Havaalanı’na inen Cumhurbaşkanı Erdoğan Ommer Otel’deki  'Kayseri Ticaret Odası 120. onur yılı' programına katıldı. Programda açılış konuşmasını KTO Başkanı Mahmut Hiçyılmaz yaptı. Hiçyılmaz, “Birlik ve beraberliğimize kasteden Paralel Yapı amacına ulaşamayacaktır. Mücadelemizde sonuna kadar yanınızdayız” dedi.

Hiçyılmaz’ın ardından kürsüye çıkan Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, bu günden sonra Türkiye’nin önünün açık olduğunu söyleyerek, “2016 ve sonrası Türkiye’nin yılı olacaktır” açıklamasında bulundu.

Anadolu’nun ortasındaki başarı hikayesi

Programın onur konuğu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise gündeme dair açıklamalarda bulundu. Erdoğan, “24 Ocak kararlarının 26. yıldönümündeyiz. Bu kararlarla dışa açık, rekabetçi, mücadeleci, müteşebbis işadamlarımızın önü açıldı. Kayseri, Gaziantep gibi yeni merkezler oluştu. Kayseri, Anadolu’nun ortasında başarı hikayesi yazdı. Biz de her türlü desteği verdik, vermeye devam ediyoruz” dedi
Ulaştırma projelerimizin merkezinde Kayseri var

Kayseri’yi ulaştırma projelerinin merkezine aldıklarını belirten Erdoğan, “2023’e kadar iki hızlı tren projesi Kayseri’den geçecek. Ankara-Yozgat-Kayseri hızlı treni 2020’de, diğeri Antalya-Konya-Aksaray-Nevşehir-Kayseri hızlı tren projesi de 2023’te hizmete girecek. Mevcut Kayseri-Niğde-Mersin-Adana demiryolu ile Kayseri-Yozgat-Sivas demiryolları da modernize ediliyor” ifadelerini kullandı.

Kayseri bölgesel sağlık merkezi oluyor

            Kayseri’de devam eden projeler hakkında da konuşan Erdoğan şunları söyledi;

 

 “Kayseri aynı zamanda bölgesel sağlık merkezi oluyor. TOKİ’nin yaptırdığı 13.580 konut 50-60 bin kişilik şehir oluşturdu.

            Kayseri’de deniz yok ama Yamula Denizi’ni yaptık. Toplamda 43 baraj, gölet ve sulama tesisi kazandırdık. Böylece Kayseri’nin iklimi değişti.

            Kayseri mücadelemizde hep yanımızda oldu. 2002’den beri vesayet rejimine, teröre, paralel yapıya karşı mücadelemizde hep destek verdi.”

 

“Millettin iradesinden korkuyorlar”

İhanet bildirisine imza atan akademisyenlere de sert sözlerle yüklenen Erdoğan, “Milletin tercihlerinden çok korkuyorlar. Milli iradeden çekiniyorlar. Millete güvenseler başkanlık sisteminden korkmazlar. Bugün yeni anayasa konusunda olumsuz tavır alanları ortak özelliği milletin iradesinden korkmalarıdır.

Bölücü terör örgütünden, paralel devlet yapılanmasının hiçbir farkı yoktur.

Devlet Kürtleri öldürüyor diyorlar. Elinize, dilinize dursun. Bunu diyenler 1128 sözde akademisyen. Hayatta o bölgelere gidip, bölge halkıyla görüştükleri yok. Biz kefenimizi giydik bu yola öyle çıktı” şeklinde konuştu.             Erdoğan konuşmasının ardından onur ödüllerini dağıttı.

(Haber: Bünyamin Gültekin ve Ramazan Karakuş)

Bakmadan Geçme

Kayseri Gündem - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!
WhatsApp İhbar Hattı
0533 704 84 10
ÇEKİN, GÖNDERİN, YAYINLAYALIM!