Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminden bir an önce vaz geçerek, toy/kurultay odaklı yönetim sistemine geçilmeli. Toyu her şehrin en, enleri arasından vatandaşın seçtikleri oluşturur ve başkan adaylarını da toy/kurultay belirler, millet seçer. Toya seçilenler siyasi etik yasasına tabi olur. Nedir bu yasa? Bir mevkide vazife alan birinin memalikinde artış olduğunda, kusturan bir sistemi ihdas etmek ve liyakatı öncelemek kısaca.
Bendenizin endişem şu: Ortadoğu'da terör örgütü misyonunu Türkiye eliyle ortadan kaldırıp ki zaten sürdürülebilirliği de kalmamıştı, Suriye'de bir Kürt devletini, bize sundukları yalandan 30 km derinlikli kontrollü bölge hikayesini yutturarak, kurmaları ve ardından Irak özerk Kürt bölgesi ile burayı birleştirerek, akabinde mehdiyyun hikayesi ile Güneydoğu'da bir tezgah tertip ederek özeklik krizi çıkarmalari ve daha sonra burayı da Kürdistan devletine dahletmeleri ki asıl gaye, Büyük Yahudi Krallığının kurulması ve İsa, inançlarına göre bu krallığın başına geçecek.
Amerika ve diğer batı ülkelerinin Ortadoğu coğrafyasında bulunmaları ve bir Kürt devleti kurulması çalışmalarının aslı esası şudur:
Büyük Yahudi Krallığının kurulması ki bu bir hristiyan projesidir. Özü de şu: Krallık kurulunca, İsa gökten inerek bu krallığın başına geçecek inançlarına göre.
İslam dünyasında da buna benzer akideler vardır. Lakin fark şu: Hristiyanların kurtarıcısı, müslümanlara göre deccal ve müslümanların mehdisi, hristiyanlara göre deccaldir.
Kısaca dini, Allah'ın Muradıni anlamamış çıkarcıların tepişmesine tüm coğrafya heba edilecek sonuçta.
*
Adı üstünde 'tipi demokrasi' bize Batı tipi deyip, ruhunu kendilerine saklayıp, posasını nimetmiş gibi sundukları o demokrasi ile, kendilerinde devlet düşmanları asla barınamazken, bizde onlara devlet destekli örgütlenme imkanı verdiler.
Biz de tüm dünyaya, başta kendimiz hayata geçirme kaydıyla, Türk tipi demokrasiyi talim edelim:
Her beldenin en enleri, muhitlerinin oyları ile şehir toyuna seçilir, şehri bu toyun belirleyeceği şekilde idare ederler ve her belde toyundan seçilmiş azalar, ülkeyi sevk ve idare için kurultayı kurarlar, kurultayın ortaya koyduğu adaylardan, tüm vatandaşlar başkanı seçer. Başkan, idari heyetini liyakat esaslı kurgular ve tüm idareciler etik yasası ile muhataptırlar, öyle ki konumu ile suistimale vesile olanlara, tüm variyetlerini kusturtan müeyyideler vardır.
*
HDP, bu görüntüsü sunulan çizgide sabitken, bu parti ile direkt veya dolaylı ittifak niyetli hiç bir partinin Türkiye'de bir geleceği olamaz. HDP, görüntüsü ısrarla böyle sunumlanan çizgiden geçer mi?
Çok yakın zamanda, 'bizim terör iltisaklı hiç bir organizasyonla alakamız yoktur' demeçlerini boy boy her medya kuruluşundan duyacağınızdan emin olun.
Neden böyle bir şey olacak, söyleyeyim:
PKK bitti ve yeni konsept, Kürt-İslam Teali Cemiyeti kurgulu mehdi hareketi olacak. HDP'nin de bu konsept ile bir alakası olmadığı için, insan hakları söylemli bir partiye evrilecek ve misyonunu tamamlamış olacaktır. O saatten sonra kiminle ittifak ederlerse etsinler, çok da tın olacaktır, olayın aslı.