İsmail ARSLAN

Hakiki salavat

İsmail ARSLAN

Cumhurbaşkanı haklı, aile müessesine saldırıya müsaade edilemez. Evlilik yaşı 30lara dayandı. Evet de, yaşı 40 50 60 olan kart nefs, eğer 20 yaşındaki gence çengel atmaya kalkıyorsa, derdi aile olmak filan olmasa gerektir.

Bir takım imkanları yem yaparak gencecik toylara yanaşan zamparalara mani olmanız mümkün mü, yoksa e zaten adam 50 yaşına kadar biraz mal mülk sahibi anca olmuş, tabii ki bu yaşından sonra biraz eğlenmeyi bırakın da hak etmiş olsun mu diyorsunuz. Bendeniz ise tek kelime ile ahlak noksanlığı diyorum, başka da demiyorum oysa.
*
Yahu kirli vicdan, bu işi, böyle yürütemezsin, bir dur, sağına soluna kulak kesil!

Engelli kişi rapor almış, %94 mesela ve bu raporla bazı imkanlardan yararlanabilmesi mümkün iken, bir haktan yararlanabilmesi için müracaatında, ondan yeni rapor getirmesi isteniyor, heyet de, raporlama kriterleri değiştiği için, bu sefer sürekli kayıtlı %94 rapor sahibi engelliye, %87 rapor düzenliyor.

Bu raporla o işi neyse, onu görmeye yettiği için de engelli, rapora itiraz etmiyor, ama bilmiyor ki, bundan sonra yapacağı her müracaatta artık, bu son rapordaki oran dikkate alınacak.

Sonra kaybettiği hakları yeniden tesis için, dava üstüne dava eziyeti engelliye ve tabi kaç engelli bu hukuki süreçler ile hakkına kavuşabileceğinden haberdar ki, çoğu, mahrum kaldığı ile, olduğu yerde kalıyor.

Zaten üç beş işgüzarın hesabı da bu: Kaç kişi dava açacak ki, ben açmayanlardan elde ettiğimle, yeterince kardayım zaten kafası, asla bir devlet kafası olamaz.

Nedir bu iş peki?

Dedim ya üç beş işgüzarın yanlış işleri, başka da değil!
*
Bir insan ki varlığının ilahi bir lütuf olduğuna inanıyor ve civarını buna  inandırma  gayretine giriyor ise, insanlığın başı yine belada demektir.
*
Hakiki salavat, aleyhisselam'ı anlamaya gayret iledir, kuru kuruya sallallahu aleyh'ten öte. 

Peygamber'in derdi ne idi ki bir eline güneşi, diğer eline ayı koysalardı la ilahe illallah davasından dönmezdi. Bunu tefekkür, Onu anmak demektir, bu temelde olmayan her anma  sözü lakırtıdan ibarettir.

 

Yazarın Diğer Yazıları