Şu bana oy vermiyorsan teröre destek veriyorsun demektir dili derhal terk edilmeli ve milleti bu sertlikte ayrıştırmanın bizzat kendisinin esas terör olduğu fark edilmelidir derim. Beka meselesi asıl kendisinin olmadığı bir Türkiye'nin sonunun tufan olduğuna inananların tahribatına mani olma meselesidir. Türkiye'de hükümet sistemi değişmiş olsa da siyasal ve yönetimsel sistem halen milli kültür kökenli değildir ve bu değişmeden kim gelirse gelsin hepsi sistemin bir parçasıdır. Tamam bendeniz oyumu cumhur ittifakı yönünde kullanacağım, ama onlara inanıp güvendiğim için değil, yapının değişmesi adına bir imkan ortaya çıkabilsin diye sonrakilere yol açmak adına sadece. Mevcut siyasilere ve bu sistem içindeki bürokratlara güvenmiyorum, lakin değişim için bu yolu açanları, sonra gelenler başarılı olsunlar diye destekleyeceğim.
*
Siyaset ile meşgul olanların kendilerinin ve civarlarının mal varlıklarının siyasi etkiler sebebi ile artması halinde, varlıklarına el konulması ile ilgili bir düzenleme yapılmadan hiç bir mesele yerli yerine oturmaz.
*
Kafası karışık olanlara izahımdır:
İslam ile siyasal İslam farklı mevzulardır.
İslâm, ilk Peygamberden son Peygambere kadar hiç değişmeden gelen tevhit ve iyi insan olmak davasıdır
Siyasal İslam ise, İslam argümanları kullanılarak, hakimiyet kurgulama davasıdır.
İyi insanlar siyasal İslam davası peşinde olur ve başarılı olurlarsa, bundan kimseye bir zarar gelmez, ancak güç ve iktidarın iyi insanları bozma kabiliyetine karşı, geliştirilmiş bir tam korunma yoktur.
*
Hayvanlardan insanları ayıran meziyetleri şurada saymaya kalksam, sayfalar yetmez; lakin insan ile hayvanın bir ortak vasfı var ki tüm ayrılık gayrılığı yok ediyor.
Ne mi?
Öndersiz/lidersiz bir şey yapamamak.
Önder uçurumdan atsa kendini, peşinden yuvarlanmak ya da.
*
Hazreti Peygamber ve diğer tüm Peygamberlerin ortak davası olan tevhidi, yani Allah'tan gayrı şefaat, yardım edici olmaması davasını, kimi kötü ve kimi de iyi niyetli söylemlerle bozarak, kurtarıcılığı, yardım ve hidayeti kullara da nispet edenlerin davası asla ahiret değil, tamamen dünya iktidarıdır ki böylece kutsallığı yollarına, kendilerine ve kendilerini nispet ettiklerine ve edeceklere sirayet ettirerek, büyük bir güç devşirme gayretine girmişlerdir.
Aleyhisselam'ın Allah'ın izni ve muradı olmadan şefaat edebilmesi muhaldir. Onu kendi başına şefaatçi kabul etmek şirktir. Ancak Allah izin verecek olursa bu mümkündür.
Bu sebeple Allah'tan gayrına bel bağlamamak ve tüm şefaatı Ona tahsis etmek doğru itikattır.
*
Bir şeyi hatırlamak için, onunla bağlantılı başka bir şeyi zihinde öncelemek, tefekkür zaafiyeti belirtisidir. Beyin yaşlanmasına götürür. Olması gerekene değil, zaafların üretimi olana yönlendirir idrakı.