Evde sakal konusu açıldı. Bendeniz 20 yıl sakallı idim, son 3 yıldır sakalı bırakmıyor ve sinek kaydı traş oluyorum. Kayınvalide neden bırakmadığımı sordu. Bu gün sakallı abdestli kapitalistlerin ahlaki değerlere saygısızlığını protesto için sakal bırakmadığımı söyledim. Civarda gözlemlediğim mevzu hep aynı, belli bir kısalıkta bıraktıkları sakal ile oluşturdukları din bağlantılılık imajına tenakuz yaşayan, adaletten hakkaniyetten nasipsiz parti dinlilerden farkımı kendimce bendeniz de böyle ifade ediyorum. Sünnet olan da esasen tam da bu idi algımca. Sünnet olan şu olsa gerek: Aleyhisselam bu zamanda yaşasa ve meslek olarak faraza avukat olsa, O nasıl bir avukat olacaktı ise, öyle bir avukat olabilmek ve yanlışa, ikiyüzlülüğe Onun gibi tepki verebilmek.
--
İnsan doğmak elimizde değildi, lakin insan kalabilmek tamamen kişisel gayretimizin eseri olacaktır.
--
Çocukluğunda masal dinlememiş bireylerin akıllılık çağlarında masalımsılıklara kapılganlıkları karakter üzerinde yıkıcı etkilere sebep oluyor. Siz siz olun ya masal anlatın çocuklarınıza, ya da masal kitapları okutun ki aşılansın yavrucaklar ve büyüdüklerinde masallara karşı korunaklı olsunlar.
--
Neden olmuyor
İnsanlar özellikle dindarla çok mutsuz! En imanlı sandıklarınız! Çünkü yaşam bulamayan bir din insanı hasta eder, insanın kökü psikolojidir ve psikoloji bütün vücudu yönetir. Ağız tadı kaybedilince de hormonlar vücudu devirme moduna girerler.
--
Birisi hakkında değerlendirme yapanı, değerlendirdiği ile değil, tespitleri ile bizzat kendisini, korku zaaf beklenti umutları noktasında tanıyabilirsiniz. Siz sadece iyi bir dinleyici ve analizci olun. Kişi anlatırken o birini anlattığını sansa da esasen kendi kapasitesini, algı ve muhakemesini teşhirdedir.