Diriliş OSB
Geçtiğimiz yılın mayıs ayında gerçekleştirilen 13. Olağan Genel Kurul sonrasında göreve gelen Kayseri OSB yeni Yönetim Kurulu, Tahir Nursaçan başkanlığında yaptığı çalışmalarla Kayseri Organize Sanayi Bölgesi'nde başarı çıtasını hızlı bir şekilde yükseltti. Gerek ortaya konulan projeler gerekse eğitim programları ile adeta çığır açan Kayseri OSB'de artık 2023 planlaması yapılıyor.
Kayseri OSB’sinde faaliyet gösteren sanayicilerin dünya ticaret arenasında daha fazla büyümesine ve payını artırmasına yönelik çalışmalara öncülük etmek için uğraş veren Kayseri OSB, bu kapsamda sanayicilerin tüm ekonomik gelişimini destekleyen faaliyetlerde kesintisiz ve yüksek kaliteli hizmet almasını sağlamak için elinden geleni yapmaya çalışıyor.
Rusya çıkarması
Sanayicinin ufkunu genişletmek ve onların uluslararası arenada sahne almasını sağlamak amacıyla Nursaçan Başkanlığı’ndaki Kayseri OSB, Rusya’ya çıkarma gerçekleştirdi. Mobilya, tasarım, ev tekstili ve iç aydınlatma firmalarının temsilcilerinden oluşan 51 iş adamı, Kayseri Organize Sanayi Bölge Müdürlüğünün organizasyonuyla 23-26 Kasım'da Expocentre Fairgrounds fuar alanında düzenlenen fuar için özel uçakla Moskova'ya giderek bir ilki gerçekleştirdi.
Huzurlu ve güvenli bir OSB
Sanayicinin huzuru düşünülerek Kayseri Organize Sanayi Bölgesi (KOSB) güvenliğinin daha da etkinleştirilmesi için Emniyet Müdürlüğü ile yapılan görüşmeler ve keşiflerin ardından Kayseri OSB sınırları içerisinde 37 noktaya toplamda 165 adet kamera kuruldu.
İzleme merkezi OSB Polis Karakolu olacak şekilde planlanan kameralar ile OSB’deki bütün iş yerleri güvence altına alındı. Kameralar kötü niyetli bir kişi veya aracın hiçbir kaçış noktası kalmayacak şekilde yerleştirildi. Ayrıca, bölge araç girişi olan tüm giriş noktalarına ‘Plaka Tanıma Sistemi’ kuruldu. Plaka Tanımlama Sistemi ile de OSB’ye giriş-çıkış yapan araçların plakaları kaydedilmesine olanak sağlandı.
İtfaiye personeli 7/24 göreve hazır
Kayseri Organize Sanayi Bölgesi İtfaiye Müdürlüğü personeli, günlük zorunlu eğitim ile her an teyakkuzda bekliyor. Personelin sabah saatlerinde yapılan vardiya değişikliğinin ardından önce kondisyon, sonra araç gereçlerle eğitim alınıyor.
İtfaiye Müdürlüğü’nde 12 tane itfaiye aracı, 26 personel, 3 tane ekip başı bulunuyor. Eğitimlerle zinde ve dinamik kalan personel sürekli 7/24 esasında çalışacak şekilde hazır bekliyor.
METEM’e yeni marş
Kayseri OSB’nin yeni yönetimi yine Tahir Nursaçan başkanlığında sanayicinin milli ve manevi değerlerinin yaşatılması içinde yoğun çaba harcıyor. Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Mesleki Ve Teknik Eğitim Merkezi (METEM)’in resmi marşı Kayseri OSB Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nurcaçan tarafından kaleme alınması da bunun en büyük örneklerinde biri...
OSB Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan tarafından kaleme alınan METEM marşının bir kaç mısrası şu şekilde:
Erciyes'in eteğinde
Organizenin kalbinde
Ülkemin geleceğinde
OSB METEM
Kayseri ve Anadolu
Geleceği Umut dolu
Büyük Türkiye'nin yolu
OSB METEM
Sporda, sanatta önde
Yetişiriz her bir yönde
Maneviyat var sözünde
OSB METEM
Ay yıldızın gölgesinde
Vatan aşkı yüreğinde
En müstesna gönüllerde
OSB METEM
Sanayiciye “prestij” kazandırıyor
Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan, yeni projeler ve rutin faaliyetlerin yanı sıra kültür alanında da kalıcı hizmetler veriyor.
Bu kapsamda tanınmış şair, yazar ve tarihçilerimizin önemli eserlerine özel baskı yaptıran Nursaçan, ilk planda milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un “Safahat”ı ile üstad Necip Fazıl’ın “Çile” isimli kitaplarının prestij baskılarını hazırlattı. Türk klasiği “Dede Korkut Öyküleri” ile üstad tarihçi Halil İnalcık’ın “Türklük, Müslümanlık ve Osmanlı Mirası” isimli eserlerini de yeniden bastırtan Nursaçan, sanayicilerin sağlığını da düşünerek Prof. Dr. Osman Müftüoğlu’nun “Yaşasın Hayat-2” isimli eserini portföyüne ekledi.
Sanayici meslektaşlarının gelişimine de önem veren Nursaçan, Carl E. Walter ile Fraser J. T. Howie tarafından hazırlanan “Kızıl Kapitalizm” kitabından da bastırttı. Tahir Nursaçan bu faaliyetlerle ilgili olarak “sanayicimizi kitapla buluşturuyoruz” dedi.
“Kayseri Sanayisi İçin Güç Birliği “
ORAN Kalkınma Ajansı ile Kayseri OSB arasında imzalanan “Kayseri Sanayisi İçin Güç Birliği “Protokolü dahilinde bölgede faaliyet gösteren sektörlere yönelik toplantılara belirlenen program kapsamında devam edildi.
Çelik Kapı sektöründeki 28 firmanın yöneticilerinin iştirak ettiği toplantıda, firmaların dayanışma ve işbirliği imkanlarının güçlendirilmesi, ortak iş yapma kültürünün oluşturulması, kalite anlayışının daha etkin hale getirilmesi, firmalar için yurtiçi ve yurtdışında araştırma, inceleme, iletişim ve etkileşim faaliyetlerinin güçlendirilmesi, işletmelerde kurumsal yönetim, firmalarımızın rekabet gücünün ve yeteneklerinin artırılması, kümelenme sayesinde bölgesel ve uluslararası rekabetin elde edilmesi, firmaların güçlerinin ve potansiyellerinin her fırsatta canlı tutulması, yabancı sermayenin ilimize gelmesinin şartlarının hazırlanması, eğitim programlarının düzenlenmesi gibi konular ele alındı.
UR-GE destekleri hakkında katılımcılara ayrıntılı bilgilerin verildiği toplantıda, çelik kapı sektöründe yaşanmakta olan sorunlar ve çözüm önerileri ayrıca dile getirildi.
Kayseri Gündem
Bakmadan Geçme





