İftar sofralarının vazgeçilmezi: Sucuk içi

Kayseri'ye has bir lezzet olan sucuk içi, Ramazan ayında vatandaşların iftar sofralarında en önemli gıda maddelerinin başında geliyor. Kentte seçkin kasaplardan Ali Tuncer günde ortalama 32 kg sucuk içi sattıklarını belirtti.

 Kayseri’de Ramazan ayının geleneksel yiyeceği olan sucuk içi kilosu 40 TL’den satılıyor. Sucuktan farklı olarak bağırsağa doldurulmadan naylon paketler halinde satılan sucuk içi sofralarda tadımlık ve iştah açıcı olarak başköşede yerini alıyor.

1970’den beri hizmet veriyor

Kasap Ali Tuncer, sucuk içinin dana ve kuzu etinin karışımıyla elde edildiğini belirterek, sarımsak, beş çeşit baharat ve tuz dışında bir şey katılmadığına dikkat çekti.

1970’den beri Kayseri halkına “Ankara Kasabı” adıyla et ve et ürünleri grubunda hizmet verdiklerini belirten Ali Tuncer, Ramazan ayında satışa sunulan sucuk içinin 500 ve bin gramlık paketler halinde satıldığını, Ramazan sonrasında ise şoklanmış olarak sunulduğunu söyledi.

Günde 32 kg satılıyor

Kasap Tuncer, Ramazan ayında satışların günde ortalama 32 kiloya ulaştığını belirterek, hem müşterilerin hem de kendilerinin bu durumdan memnun kaldığını dile getirdi.

Sucuk içi yapımının püf noktaları

Kayseri’den yurdun dört bir yanına hatta yurt dışına bile gönderilen sucuk içi yapımının püf noktalarını söyleyen Tuncer şu bilgileri verdi:

“Bir kilo sucuk içi için dana ve kuzu eti makinada çekilir. Daha sonra isteğe göre sarımsak makinada çekilerek ilave edilir. Üzerine yoğurulma aşamasında kırmızı toz biber, Nazilli biberi, Maraş biberi, yedi bahar, kimyon, tuz  atılır. Daha sonra bu karışım ister elde isterse robotta yoğurulduktan sonra bir saat kadar dinlenmeye alınıp tüketime hazır hale gelir.”

Hazırlanan sucuk içinin arzuya göre ister kavrulup isterse köfte şeklinde kızartılabileceğini, ya da üzerine yumurta kırılarak yenebileceğini dile getiren Tuncer, “Genelde iftariyelik olarak yenir. Tavada veya ızgarada köfte olarak pişirilirken ekstradan yağ ilave edilmez. Tavada kavrulan sucuk içi genelde pide ile çatal kullanılmadan bandırılarak yenilir” diye konuştu.

Haber-Foto: Ramazan KARAKUŞ

Bakmadan Geçme

Kayseri Gündem - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!
WhatsApp İhbar Hattı
0533 704 84 10
ÇEKİN, GÖNDERİN, YAYINLAYALIM!