Atatürk Üniversitesi Açık Öğretim önlisans İlahiyat hadis usulü dersi bütünleme sınavına çalışırken denk geldiğim şu ibare özellikle dikkatimi çekti: Münekkidde aranan özellikler bahsinde 'her türlü taassup, kin, hased gibi duygulardan kaynaklanan subjektif cerhler geçerli değildir' der de esasen tüm bu hissiyatlar kalbi amellerdir ve tespiti zahiren çok müşküldür ki kişide bu durumlar var mı yok muya dair araştırma da esasen genel din algısında tenkid edilmiştir. Buna rağmen bu durumdan anlaşılan şudur ki: Bu konular çok ince elenmiş sık dokunmuş konulardır. Hadisler hakkında toptancı red yaklaşımı küstahlıktır, aynen hadis denilince Aleyhisselam'ın yaşadığı coğrafya ve kültürü din sananların aymazlığı gibi.
--
Zulüm gayrın hakkına el uzatmaktır. Bunu kim, hangi ünvanla, yetkiyle yaparsa yapsın, yaptığı an sıfatı açıktır, zalimdir. Bu kadar net.
--
Seviyordu da, sevdiğini söylediğinde istemediği, sevmediği bir şey gördüğünde; ya da onda beklediğini bulamadığında ondan uzaklaşıyor ya, aslında 'o' diye bir şeyin olmadığındandır.
Esasta o bir 'kendinisever' sadece kendine severdir. Mailis Nalars Sarpust Yazıtları
--
Koza Felsefesi
İnanılmaz çirkinim
İğrenç bir şeyim
Tüy torbası deseniz
Abartmazsınız
Sıfır ayak bakımı
Yetişemiyorum
Tırnaklarıma
Ne yapayım
Kocaman antenler
Yağ torbası bir beden
Biraz kas istiyorum
Ama nerede
Yok işte bende
Oburum
Aralıksız yiyorum
Tıkış tıkış
Homur homurum
Her şeye rağmen
Tüm içtenliği ile
Annem diyor ki
Biriciğim
Canım benim
Bu dünyadaki en güzel
İnan bana sensin
Anne ya alemsin
Ben ha
Kim kaybetmiş de
Ben bulmuşum
Hayret yani güzelmişim
Gözlerin bozulmuş anneciğim
Anne işte
Her anne gibi
Bir numarayım gözünde
Ve sonra koza vakti gelir
Ömürden bir zaman
Sıkışıktır mekan
Ve çıkar oradan
Dünü
Anneyi
Yemeyi
İçmeyi
Unutmuş halde
Dünyanın en güzel böceği
Kanatlarını esnetir
Ve pırrr
Anne ilk çiğ tanesinde
Yansıyınca görüntü
Hatırlanır.
Mailis Nalars Sarpust Yazıtları